پرستار غزه2023-08-21

شرایط اعزام پرستاران ایرانی به غزه اعلام شد ایرنا

ما همچنین با کمبود جدی در مولدهای برق و قطعات یدکی آنها مواجه هستیم، که این مسئله تهدیدی جدی برای استمرار فعالیت بیمارستان‌ها به شمار می‌رود. علاوه بر این، دستگاه‌های تشخیصی حیاتی مانند دستگاه سی‌تی‌اسکن (CT)، دستگاه‌های ام‌آرآی (MRI)، و دستگاه‌های کاتتریزاسیون قلبی به طور کامل در غزه موجود نیستند، که این امر مانع از ارائه مراقبت‌های پزشکی به بیماران بحرانی می‌شود و ما را مجبور به ارجاع بیماران برای درمان به خارج از غزه کرده است. اما رژیم اسرائیل مانع از خروج بیماران برای درمان می‌شود و در سه روز گذشته به طور سیستماتیک مانع از خروج آن‌ها شده است. به رغم اینکه تعداد بیماران مورد نیاز برای خروج ۱۵۰ نفر بود، تنها به ۴۰ بیمار اجازه خروج داده شد، سپس این عدد به ۴۴ نفر رسید و در نهایت به ۳۷ نفر کاهش یافت، که این تعداد به هیچ وجه کافی نیست. بیمارستان‌های «کمال عدوان، بیمارستان اندونزیایی و بیمارستان العودة» تحت حملات سنگین قرار گرفتند. بیمارستان اندونزیایی نیز به‌شدت آسیب دید، به‌ویژه طبقات بالایی آن، و بیمارستان العودة نیز هدف بمباران و تخریب قرار گرفت.

ما مقاومت کردیم و به کار خود ادامه دادیم، با وجود تخریب‌ها، کنار مجروحان و بیماران ایستادیم و در شرایط غیرممکن جان‌ها را نجات دادیم. حمله اسرائیل به سیستم بهداشت و درمان تنها جنگی علیه بیمارستان‌ها نبود، بلکه جنگی بود علیه انسانیت این مردم و اراده مقاومت آن‌ها. اما ما ثابت کردیم که شکست‌ناپذیر هستیم و با تمام توان خود به حمایت از مردم‌مان ادامه خواهیم داد. جمعی از پرستاران و انجمن های پرستاری ایران طی نامه ای به شورای بین المللی پرستاران از این نهاد بین‌المللی خواستند تا هر چه سریعتر نقش ذاتی خود را برای حفظ امنیت کارکنان بهداشتی غزه و ایجاد گذرگاه امن برای انتقال مجروحان جنگی به ویژه کودکان و زنان از غزه فراهم کند. هدف از این طرح این بود که مجروحین و آسیب‌دیدگان از درمان محروم شوند و بدین ترتیب مقاومت مردمی تضعیف شود. ما شاهد بودیم که بیمارستان‌هایی مانند بیمارستان‌های کمال عدوان، الشفاء، الاقصی و ناصر که مقاومت کردند، برنامه‌های اشغال‌گر اسرائیلی را برای اخراج فلسطینی‌ها ناکام گذاشتند.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه، پنجشنبه از یک فاجعه انسانی واقعی برای نوزادان تازه متولد شده در زایشگاه بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه خبر داد. وزارتخانه مذکور از کمبود شدید سوخت و دارو به دلیل محاصره همه‌جانبه و شدید شمال نوار غزه از ۱۳ روز پیش تاکنون خبر داد و درباره وقوع فاجعه انسانی برای نوزادان تازه‌متولدشده در این بیمارستان هشدار داد. با وجود تلاش‌های زیاد این بیمارستان‌های صحرایی، ظرفیت عملیاتی آن‌ها در مجموع از ظرفیت یک بیمارستان دولتی بزرگ بیشتر نیست. با افزایش تعداد آوارگان، فشار زیادی به این بیمارستان‌ها وارد شده و توانایی تأمین نیازهای بیماران را ندارند. به گزارش آنا، شورای بین‌المللی پرستاران فدراسیونی با بیش از ۱۳۰ انجمن ملی پرستاری از کشور‌های مختلف دنیاست که در سال ۱۸۹۹ تأسیس شد. این نهاد اولین سازمان بین‌المللی برای متخصصین مراقبت‌های بهداشتی در دنیا و مقر آن در ژنو سوئیس است.

بنابراین نمی‌توان آنچه وارد غزه شده را کمک‌های واقعی نامید، زیرا بیمارستان‌ها همچنان از کمبود شدید دارو، ملزومات پزشکی و تجهیزات حیاتی رنج می‌برند. وضعیت در شهر رفح حتی بحرانی‌تر است، زیرا زیرساخت‌ها و سیستم بهداشتی آن تقریباً به‌طور کامل نابود شده است. رژیم صهیونیستی سه بیمارستان اصلی در این شهر را هدف قرار داده است که از این میان، دو بیمارستان به‌طور کامل ویران شده‌اند و تنها بخش کوچکی از بیمارستان سوم باقی مانده است. علاوه بر این، تمامی مراکز درمانی در شرق و جنوب رفح تخریب شده‌اند و تنها دو مرکز درمانی باقی مانده است. این امر منجر به کاهش شدید ارائه خدمات پزشکی و افزایش خطر شیوع بیماری‌ها در داخل رفح و همچنین در شمال نوار غزه شده است.

بسیار باعث تاسف  است که بار دیگر منطقه خاورمیانه شاهد جنگ و کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان میباشد. ما به عنوان پرستار همیشه به دنبال برقراری صلح در هر نقطه از جهان هستیم و رسالت ما ارائه خدمات به همه مجروحان و بیماران فارغ از رنگ، نژاد و ملیت در چنین شرایط سختی است. رژیم صهیونیستی که سودای شکست حماس و کنترل کامل این باریکه را در سر داشت مجبور به امضای توافق آتش بس و خروج از نوار غزه شد. ما همچنان به شدت از ایمنی و حفاظت از پرستاران، کارکنان بهداشتی و حق برخورداری از مراقبت‌های بهداشتی برای همه، علاوه بر فوریت یافتن راه حل مسالمت آمیز، دفاع خواهیم کرد. پیش از جنگ، بیمارستان‌هایی که کمترین تعداد بیمار را پذیرش می‌کردند، روزانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ بیمار را درمان می‌کردند، در حالی که بیمارستان‌های بزرگ‌تر روزانه بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ بیمار و مراجعه‌کننده داشتند. مدیر روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، روش های ممکن برای امدادرسانی پرستاران داوطلب به مردم بی دفاع غزه را اعلام کرد.

از طرف دیگر، بخش سلامت غزه بیش از ۱,۰۶۰ شهید از میان کادر پزشکی خود از جمله پزشکان، پرستاران و امدادگران را از دست داده است، که این امر منجر به کمبود شدید پزشک و کادر درمانی شده است. همچنین ۳۶۰ نفر از اعضای کادر درمانی بازداشت شده‌اند، علاوه بر اینکه برخی پزشکان به دلیل تهدیدات مداوم اسرائیلی به مهاجرت مجبور شده‌اند. در مورد بیمارستان‌هایی که تخریب شده‌اند، ما بزرگ‌ترین بیمارستان غزه، یعنی «بیمارستان الشفاء» را از دست دادیم. این بیمارستان شامل تمام تخصص‌های پزشکی، از جمله جراحی‌های پیشرفته مانند پیوند اعضا و جراحی قلب باز بود. این بیمارستان در سطح جهانی عمل‌های پیچیده‌ای انجام می‌داد، اما رژیم صهیونیستی تمامی ساختمان‌های آن را کاملاً ویران کرد و چیزی از آن باقی نگذاشت.

ما با تمام توان در تلاش هستیم تا بیمارستان‌های آسیب‌دیده را بازسازی کنیم، با اینکه همچنان در شرایط جنگ و درگیری‌های مداوم قرار داریم. در طول بمباران و ویرانی، توانستیم بیمارستان ناصر در شهر خان‌یونس را تعمیر کنیم، همچنین اقدام به گسترش بیمارستان شهدای اقصی نمودیم و بیمارستان اروپایی را نیز بازسازی کردیم. ما همچنین از طریق ائتلاف جهانی متخصصین سلامت (WHPA) که شورای بین‌المللی پرستاران از اعضای آن است پیام‌هایی را به نهاد‌های بین‌المللی ارسال کرده ایم و در حال حاضر بر روی بیانیه‌ای مشترک کار می‌کنیم و با سازمان‌های همکار حرفه‌ای سلامت خود در تماس نزدیک هستیم. ما هم برای پرستاران، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و همه افرادی که در (بحران) فعلی درگیر هستند، نگران هستیم. ما به شدت به ورود گروه‌های پزشکی تخصصی نیاز داریم تا بتوانیم این کمبود عظیم را جبران کنیم و خدمات درمانی لازم را به مردم غزه ارائه دهیم، زیرا آن‌ها شایسته بهترین و بالاترین خدمات پزشکی هستند، اما واقعیت کنونی حتی حداقل مراقبت‌های اساسی را از آن‌ها دریغ کرده است.

ما در نوار غزه حدود ۳۲ بیمارستان دولتی، خصوصی و خیریه داشتیم، اما با آغاز جنگ، تنها هفت بیمارستان باقی مانده است که این تعداد بسیار کمتر از میزان نیاز واقعی است. رژیم صهیونیستی تقریباً ۷۵٪ از زیرساخت‌های بهداشتی، از جمله بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را هدف قرار داده است. همچنین، ما ۹۲ مرکز مراقبت‌های اولیه پزشکی داشتیم که بیشتر آن‌ها از پیشرفته‌ترین سطح خدمات برخوردار بودند، اما پس از ویرانی‌های جنگ، تنها ۲۵ مرکز باقی مانده است. مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت نوار غزه تأکید کرد که حمله رژیم صهیونیستی به سیستم بهداشت و درمان تنها جنگ علیه بیمارستان‌ها نبود، بلکه جنگی علیه انسانیت و اراده مقاومت مردم غزه بود. در حال حاضر با محاصره نوار غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی و قطع برق و آب و جلوگیری از حمل و نقل مواد غذایی و دارو، آسیبهای زیادی به غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان فلسطینی وارد می‌شود و در این شرایط وظیفه سازمان های بین‌المللی است که هر چه سریعتر راه حلی بیابند. اخبار زیادی حاکی از حملات به بیمارستان ها و آمبولانس‌ها در غزه است که جان پزشکان، پرستاران و تمامی کارکنان بهداشتی و درمانی را به خطر می‌اندازد و ارائه خدمات مورد نیاز مردم را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

حضور و حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه در طول ۱۵ ماه بزرگترین آسیب را به بخش درمان و بهداشت این باریکه وارد کرده است که علیرغم آغاز کمک‌های بشر دوستانه اما به گفته مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت نوار غزه، تا لحظه انجام این گفتگو فقط ۷۳ کامیون کمک‌های پزشکی وارد غزه شده است، که از این تعداد، ۶۲ کامیون به شمال غزه و ۱۱ کامیون به جنوب غزه ارسال شده‌اند. حضور و حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه در طول ۱۵ ماه بزرگترین آسیب را به بخش درمان و بهداشت این باریکه وارد کرده است که علیرغم آغاز کمک‌های بشر دوستانه اما به گفته مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت نوار غزه، تا لحظه انجام این گفتگو فقط ۷۳ کامیون کمک‌های پزشکی وارد غزه شده است، که از این تعداد، ۶۲ کامیون به شمال غزه و ۱۱ کامیون به جنوب غزه ارسال شده‌اند. با وجود اینکه آتش‌بس وارد سومین هفته خود شده است، میزان کمک‌های دریافتی در غزه هنوز بسیار محدود و ناکافی است و حتی حداقل نیازها را نیز برآورده نمی‌کند. تاکنون فقط ۷۳ کامیون کمک‌های پزشکی وارد غزه شده است، که از این تعداد، ۶۲ کامیون به شمال غزه و ۱۱ کامیون به جنوب غزه ارسال شده‌اند. اگر این کمک‌ها را به یک بیمارستان مثل بیمارستان ناصر تقسیم کنیم، این محموله‌ها برای یک روز هم کفایت نمی‌کند.

با آغاز آتش‌بس، ما روند بازسازی و تعمیر برخی از این بیمارستان‌ها را آغاز کرده‌ایم، اما نیازها بسیار بیشتر از امکانات موجود است. تهران - ایرنا - جمعی از پرستاران و انجمن‌های پرستاری ایران در نامه‌ای به شورای بین‌المللی پرستاران از این نهاد خواستند تا هرچه سریع‌تر در راستای حمایت از مردم غزه،‌ نقش ذاتی خود را برای حفظ امنیت کارکنان بهداشتی غزه و ایجاد گذرگاه امن برای انتقال مجروحان جنگی به ویژه کودکان و زنان این منطقه فراهم کند. با این حال، اسرائیل در حالی که این شکست را تجربه کرد، از هدف خود در نابودی بیمارستان‌ها دست نکشید و عمدتاً به هدف قرار دادن پزشکان و کادر درمانی ادامه داد. پزشکان را به قتل رساند، مدیران بیمارستان‌ها را بازداشت کرد، صدها نفر از کارکنان درمانی را دستگیر کرد و آن‌ها را در زندان‌ها تحت تحقیر و اذیت قرار داد، تا از آن‌ها به عنوان ابزاری برای فشار به سیستم بهداشت و درمان استفاده کند و آن را به فروپاشی بکشاند. به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در پی نامه جمعی از پرستاران ایران به شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) و درخواست آنان از این نهاد بین‌المللی برای حفظ امنیت کارکنان بهداشتی غزه و ایجاد گذرگاه امن برای مجروحان جنگی، مدیر ارشد ICN با ارسال پاسخ به این نامه نگرانی (عمیق) این نهاد را از وضعیت پرستاران و کارکنان بهداشتی در این بحران انسانی اعلام کرد.

تهران - ایرنا - مدیر روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، روش های ممكن برای امدادرسانی پرستاران داوطلب به مردم بی دفاع غزه را اعلام كرد. به گزارش خبرنگار مهر، جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) صبح امروز ۲۸ آبان ماه به مناسبت روز پرستار و با طرحی از پرستاران در غزه رونمایی شد. امان تگزاس، پزشک اطفال نیز در مشاهدات خود تعریف کرده که زنان باردار به دلیل سوء تغذیه شدید دچار زایمان‌های زود هنگام می‌شدند و به دلیل کمبود شدید هیدراتاسیون بدن آنها قادر به تولید شیر برای تغذیه نوزادانشان نبود. رئیس ICN در حال حاضر در حال ماموریت کاری در آسیا است، اما من مایل بودم به سرعت به شما پاسخ دهم تا از اولویتی که این وضعیت برای ما دارد آگاه شوید.

در حال حاضر، ما یک بخش اورژانس موقت برای پذیرش مجروحان و بیماران در غزه ایجاد کرده‌ایم، اما این بخش حداقل نیازهای پزشکی را نیز تأمین نمی‌کند. اشغال‌گر اسرائیلی طرحی حساب‌شده و سیستماتیک برای نابودی سیستم بهداشت و درمان غزه را اجرایی کرد، که مطابق با آنچه به عنوان «طرح ژنرال‌ها» شناخته می‌شود. از ابتدا واضح بود که وجود بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی عاملی اساسی در ایستادگی مردم فلسطین است، به همین دلیل اشغال‌گر اسرائیلی تلاش کرد تا این عنصر حیاتی را از بین ببرد تا توان مقاومت و بقا را از فلسطینی‌ها بگیرد. اما اکنون، پس از آغاز آتش‌بس، وضعیت حتی پیچیده‌تر شده است و با موانع بزرگی در روند بازسازی مواجه هستیم. ما به‌شدت به تجهیزات سنگین مانند بولدوزرها، کامیون‌ها، بیل‌های مکانیکی و ماشین‌آلات بزرگ نیاز داریم تا بتوانیم آوارها را پاکسازی کرده، ساختمان‌های تخریب‌شده را تخریب کنیم و بقایای ویرانی را از داخل بیمارستان‌ها خارج کنیم. برخی از ساختمان‌ها کاملاً در آستانه فروپاشی هستند و امکان بازسازی آن‌ها بدون تخریب کامل وجود ندارد، اما رژیم صهیونیستی مانع از ورود این تجهیزات به نوار غزه می‌شود و همین امر تلاش‌های ما برای بازسازی را به‌شدت مختل کرده است.

ما به شرایط آگاه هستیم و عمیقاً نگران آن هستیم چرا که قوانین بین‌المللی در رابطه با حفاظت از مراکز بهداشتی و درمانی و کارکنان آن باید همواره مورد احترام باشد و رعایت گردد. ما همچنین در جریان آسیب و مرگ پرستاران و کارکنان بهداشتی هستیم که موضوع مهم و خطری بزرگ است و قابل قبول نیست. این یک ندای فوری به تمام آزادگان جهان، به کشورهای عربی و اسلامی و هرکسی که توانایی کمک دارد است که برای حمایت از سیستم بهداشتی در غزه دست یاری دهند، چرا که این حداقل چیزی است که می‌توان برای نجات جان‌هایی که به دلیل کمبود مراقبت‌های پزشکی در خطر مرگ هستند، انجام داد. بیمارستان‌ها باید مناطق امن باشند، این حقی است که قوانین بین‌المللی و انسانی آن را تضمین کرده‌اند، اما اشغال‌گر اسرائیلی آن‌ها را به‌طور مستقیم هدف قرار داده است، که این امر باعث شده که بیمارستان‌ها محیطی ناامن برای درمان و نجات جان‌ها شوند. با وجود این موانع، ما همچنان در انتظار حمایت برای بازسازی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خود هستیم، زیرا وضعیت بهداشتی در غزه به‌شدت بحرانی است و هیچ‌گونه تأخیری را تحمل نمی‌کند.

به گزارش ساعت سلامت، امضا کنندگان این نامه همچنین کارزاری را برای امضای پرستاران و نیروهای بهداشتی و درمانی ایران برای حمایت از مجروحان و کادر بهداشت و درمان غزه برگزار کرده اند، این نامه تاکنون به امضای 500 پرستار در ایران رسیده و تعداد امضا کنندگان آن رو به افزایش است. رژیم صهیونیستی علاوه بر بمباران مناطق مختلف نوار غزه، ۱۳ روز است که شمال نوار غزه را تحت محاصره و بمباران شدید در چارچوب «طرح ژنرال‌ها» قرار داده است. این طرح با هدف سیطره بر شمال غزه و کوچاندن ساکنان آن است و این امر در راستای مرحله چهارم از جنگ زمینی اسرائیل در غزه است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،‌ امضاکنندگان این نامه کارزاری را برای امضای پرستاران و نیروهای بهداشتی و درمانی ایران به منظور حمایت از مجروحان و کادر بهداشت و درمان غزه برگزار کرده‌اند، این نامه تاکنون به امضای ۵۰۰ پرستار در ایران رسیده و تعداد امضاکنندگان آن رو به افزایش است. در ابتدای جنگ، اشغال‌گر تلاش کرد با پخش دروغ‌ها جنایات خود را توجیه کند و مدعی شد که بیمارستان‌ها به عنوان مراکز فرماندهی و کنترل استفاده می‌شوند و افرادی گروگان گرفته در آنجا هستند. اما زمانی که ارتش اسرائیل بیمارستان الشفاء و بیمارستان ناصر را مورد حمله قرار داد، هیچ مدرکی که ادعاهایش را تأیید کند پیدا نکرد و مجبور شد بی‌دلیل از آنجا عقب‌نشینی کند، در حالی که رسانه‌های جهانی آن را لحظه به لحظه پوشش دادند و حقیقت را فاش کردند.


پرستاری از سالمندان